Wedstrijden

LetzQ is ontstaan door een uit de hand gelopen hobby. Hierna volgde deelname aan de eerste wedstrijd. Gegrepen door het barbecuevirus nemen wij, zodra de agenda het toelaat, nog altijd als team deel aan officiƫle barbecuewedstrijden in binnen- en buitenland. Soms op steenworp afstand in Nederland en soms in een uithoek van Europa.

De meeste wedstrijden waar wij aan meedoen staan onder toezicht van de KCBS (Kansas City Barbeque Society) waarbij er altijd vier verplichte categorieƫn zijn: pork, brisket (runderborst), spareribs en chicken. Deze worden altijd low en slow gegaard en tellen mee voor de Europese ranking. Af en toe schrijven wij ons in voor WBQA (World BBQ Association) -wedstrijden waarbij de barbecue meer wordt gebruikt als allround kooktoestel. Tijdens deze competities koken wij op onze Big Green Eggs.

Ondanks dat de wedstrijden een serieuze aangelegenheid zijn, waarbij wij onze niet onverdienstelijke notering binnen de Europese barbecuescene keer op keer verdedigen, doen wij vooral mee om het plezier wat deze wedstrijden met zich meebrengt.