Na 4 jaar lang Big Green Eggsperiment Zweden gooien we het roer om! We ruilen in 2019 de Scandinavische kou en de korte dagen in voor een warmer oord waar de zon wat later onder gaat. Na ter plaatse polshoogte te hebben genomen zal de Big Green Eggsperiment 2019 gaan plaatsvinden in Portugal en wel in de Algarve.

Waarom Portugal in plaats van Zweden?

Na 4 jaar met voornamelijk met wild in de kou te hebben gewerkt is het tijd voor iets anders. De Zweedse natuur had (en heeft) zo zijn charme, maar er zijn meer aantrekkelijke plekjes op deze aardbol die weer nieuwe uitdagingen bieden. Wij hebben deze in Portugal ontdekt. Wat denk je er bijvoorbeeld van om op de markt onze ingrediënten in de vorm van verse vis, groenten en vlees bij elkaar te scharrelen en deze op z’n Portugees op de Big Green Eggs te bereiden?
Na het koken kun je even een duik te nemen in het zwembad of in de Atlantische Oceaan, op zo’n 25 meter afstand van onze accomodatie. Een wandelingetje over de boulevard van Luz is ook een van de mogelijkheden. We kunnen wat langer buiten zitten onder het genot van een Portugees biertje of een glas wijn, die daar overigens heel betaalbaar zijn. Het ontbijt, wat iedere ochtend vers door onze gastvrouw en -heer wordt bereidt, nuttigen we als het een beetje meezit op het terras. Wat we allemaal precies gaan doen wordt in de loop van de tijd nog bekend. Wellicht dolfijnen spotten of een boottocht op zee, we zijn druk bezig een mooi programma uit te werken. Maar we gaan vooral aan de slag met de mooie ingrediënten die Portugal ons biedt. En als bonus duurt de rit van de luchthaven naar ons onderkomen maar een uurtje. Daardoor hebben we zoveel mogelijk tijd om lekker actief bezig te zijn. Wij hebben er in ieder geval al vreselijk veel zin in!

Onze accommodatie

Tijdens ons vooronderzoek ter plaatse hebben we een leuke accommodatie gevonden met 12 appartementen, waarvan 6 met 2 tweepersoonskamers, 3 met 1 tweepersoonskamer (met een tweepersoonsbed) en 3 appartementen met 2 eenpersoonsbedden. Kortom, met voldoende slaapgelegenheid! Helaas is het boeken van een eenpersoonskamer niet mogelijk, kamers kunnen alleen geboekt worden op basis van 2 personen.
De kosten om deel te nemen aan het Big Green Eggsperiment 2019 bedragen € 1.200,- per persoon. Dit is op basis van een tweepersoonskamer, inclusief alle maaltijden en tussendoortjes (die we op het ontbijt na zelf maken), de vlucht van Nederland naar Faro en terug (incl. handbagage) en alle transfers en activiteiten in Portugal die in het programma zijn opgenomen. De enige extra kosten die je hebt zijn de drankjes die je drinkt (koffie en thee zijn gratis) en eventuele ruimbagage.

Aanmelden

Lijkt het je wat om deel te nemen aan de Big Green Eggsperiment 2019? Meld je dan snel aan voor een van de weekenden, want vol is vol! Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst. Opgeven kan alleen door het bijgevoegde deelnameformulier in te vullen en deze naar info@letzq.nl te mailen. Je deelname is definitief zodra de aanbetaling is voldaan.

De data zijn:

  • 31 oktober – 4 november 2019  VOL
  • 7 november – 11 november 2019
  • 14 november – 18 november 2019 VOL
  • 21 november – 25 november 2019

De weekenden gaan door als zich per weekend minimaal 16 personen hebben aangemeld. De aanbetaling voor deze reis bedraagt € 300,- per persoon en is non-refundable. De restantbetaling van € 900,- per persoon dient op 30 september 2019 te zijn voldaan.