Masterclass Big Green Egg

Bij de Big Green Egg masterclass gaan we dieper in op de materie. Het is de bedoeling om hierbij samen met ons een aantal bereidingen aan te pakken die je misschien zelf niet zo snel in je eentje zou doen. Gedurende deze middag zie je hoe het moet of werk je aan de bereiding ervan mee. Daarna kun je met het volste vertrouwen je kerstkalkoen op de Egg klaarmaken of een compleet menu met meerdere gangen op de Egg koken.

Tijdens de masterclass bereiden we een aantal gerechten, individuele cursisten zijn verantwoordelijk voor een bepaald gerecht. Op het moment dat een gerecht klaar is proeven we het resultaat gezamenlijk.

Technieken die tijdens de masterclass Big Green Egg aan de orde komen zijn*:

  • De kalkoen: op een standaard of vullen?
  • Varkensrib of -schouder: welke rookhoutsoorten gebruik je ervoor?
  • Rauw brooddeeg op de steen of in blik
  • Côte de boeuf van meer dan 800 gram: heen en weer grillen
  • Vis op de plank versus warmgerookte vis
  • Groenten poffen, grillen en opnieuw bakken
  • Een nieuw dessert: crème brûlée

(*) Het exacte programma is seizoensafhankelijk.

We werken met de modellen Mini Max, Medium, Large en/of Extra Large. Per 3 tot 4 deelnemers is er een Big Green Egg beschikbaar om gedurende de workshop op te koken. De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 30 personen. De kosten van de workshop Masterclass Big Green Egg bedraagt € 80,- per persoon. De workshop begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Voor meer informatie en om te reserveren kunt u een email te sturen naar workshop@hetkookvuur.nl